ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Page details Vrati me natrag

Klinika za ženske bolesti i porodništvo

Kontakt podaci:

Tel: - više informacija -

E-mail: franka.privora.franjkovic@kbcsm.hr

Predstojnik/ica klinike:

Prof. dr. sc. Krunoslav Kuna

Info ikona

On-line naručivanje

Rezervirajte termin u par klikova.

Naručite se

Više informacija

Kontakt:

 • Sve pacijentice koje se liječe kod liječnika specijalista ginekologije iz Kliničke bolnice Merkur za sve informacije mogu se javiti na broj telefona 01/3787-069
 • Tajnica Klinike za ženske bolesti i porodništvo (Franka Privora Franjković): +385 1 37 87 361

Događaji:

 1. Savjetovalište za trudnice, babinjače i dojilje

_____________________________________________________

Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: 01 37 87 361
Faks: 01 37 68 272

Predstojnik Klinike:
Prof. dr. sc. Krunoslav Kuna, dr. med.
e-mail: krunoslav.kuna@kbcsm.hr

Glavna sestra:
Blaženka Sumpor, magistra sestrinstva, bacc. obs.
e-mail: blazenka.sumpor@kbcsm.hr

Osoba za kontakt:

 • Franka Privora Franjković
 • franka.privora.franjkovic@kbcsm.hr
 • tel.: 01/3787-361.

Osnovana 1940. godine. Na Zavodu za opću i onkološku ginekologiju uz standardne operativne ginekološke zahvate obavljamo i najsuvremenije radikalne onkološke zahvate. Osobito smo ponosni na dobru suradnju s urolozima i kirurzima, te smo u timskom radu spremni suočiti se i s najvećim kirurškim izazovima u operativnom liječenju onkoloških bolesnica. Blisko surađujemo i sa Klinikom za onkologiju te na taj način u okviru naše bolnice možemo pružiti cjelokupnu onkološku skrb.

Na Zavodu za minimalno invazivnu ginekologiju osim malih zahvata i konzervativnog liječenja obavljaju se i najsuvremeniji zahvati iz područja endoskopske operativne ginekologije i uroginekologije. Sukladno trendovima struke, svake godine raste broj endoskopskih zahvata. Uz trajnu izobrazbu liječnika i suvremenu medicinsku opremu danas većinu ginekološke problematike možemo riješiti minimalno invazivnim postupcima. U području uroginekologije u korak smo sa svjetskim trendovima, dok smo u nekim segmentima postali i edukacijski centar.
U okviru strukture antenatalne zaštite u Republici Hrvatskoj naš Zavod za porodništvo predstavlja sekundarni perinatalni centar, te se u okviru toga provodi cjelokupna antenatalna skrb. Rađaonica je suvremeno koncipirana, sa integriranom operacijskom salom koja omogućuje operativno dovršenje poroda u vrlo kratkom roku od postavljanja indikacije, što je jedan od preduvjeta suvremene opstetricije. U okviru Zavoda obavlja se neinvazivni i invazivni probir na fetalne anomalije. Osobito smo ponosni na činjenicu da smo, u suradnji sa Endokrinološkim laboratorijem naše bolnice, pioniri u najsuvremenijem ranom neinvazivnom probiru na kromosomopatije, prema smjernicama Fetal Medicine Foundation iz Velike Britanije. Usprkos pritiscima suvremenog porodništva i dalje se trudimo njegovati tradicije klasične opstetricije, što nam omogućuje zadržavanje stope carskih rezova u granicama prihvatljivima za rodilište sekundarne razine. Usprkos visokoj razini tehnološke opremljenosti, nikada ne zaboravljamo na toplu riječ te nastojimo omogućiti našim trudnicama i rodiljama da im trudnoća i porod ostanu u što ljepšem sjećanju. Naša nastojanja prepoznaju i valoriziraju naše trudnice, što se ogleda u konstantnom porastu broja poroda unatrag 5 godina, gledajući i u apsolutnom i u relativnom broju te smo 2010. stali na brojci od 3250 poroda.
Zavod za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju predstavlja najmlađi Zavod, međutim, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu djelatnika, naši su rezultati veća sada usporedivi sa referentnim domaćim i inozemnim centrima. Naš laboratorij posjeduje najsuvremeniju opremu, uz pomoć koje rutinski radimo i najsofisticiranije postupke medicinske oplodnje poput vitrifikacije jajne stanice. Tijekom 2010. godine imali smo više od 700 postupaka izvantjelesne oplodnje, dio u prirodnom, dio u stimuliranom ciklusu.

U okviru Poliklinike i Dnevne bolnice obavlja se specijalističko-konzilijarna djelatnost te je tijekom 2010. godine pregledano više od 23500 pacijenata. Sukladno našim nastojanjima da se maksimalno prilagodimo potrebama pacijenata, uveli smo i redovnu polikliničku djelatnost u poslijepodnevnim satima, što je naišlo na dobar odaziv i pacijenata i njihovih udruga.

Organizacija Klinike

 1. Zavod za opću i onkološku ginekologiju
 2. Zavod za minimalno invazivnu ginekologiju
 3. Zavod za porodništvo
 4. Zavod za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju
 5. Poliklinika i dnevna bolnica
 6. Klinička jedinica – operacijski blok

Ukupan broj kreveta – 108
Dnevna bolnica – 8

Djelatnici: ukupno: 128

Liječnici:

 • specijalisti – 20
 • specijalizanti – 4
 • citolog – 1
 • Biolozi-embriolozi – 2
 • Socijalna radnica – 1
 • Znanstveni novak – psiholog – 1
 • Primalje:ukupno – 77
 • bacc.med.techn. – 6
 • VMS ginekološko-opstetričkog smjera – 5
 • VMS općeg smjera – 1
 • SSS – 66
 • Medicinski tehničar,SSS – 1
 • Tajnica predstojnika Klinike -1
 • Administratori – 4
 • Ekonom Klinike – 1

Sveučilišni nastavnici: 3
Primarijusi: 2
Doktori znanosti: 9
Magistri znanosti: 2

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice