ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Sestrinstvo

Sestrinstvo u KBC Sestre milosrdnice sastavni je dio ustanove s bogatom tradicijom, ali i sa svjetlom budućnošću.

U „Analima“ Bolnice je navedeno:

Kad se ugase svjetla mnogobrojnih prozora bolnice, prozori iza kojih su medicinske sestre uvijek su osvijetljeni. Gotovo je nemoguće zamisliti bolnicu bez medicinskih sestara. Bilo je razdoblja u povijesti bolnice, kad su jedino medicinske sestre ostajale uz bolesnike. One su i danas svjedoci vraćanja životu ili umiranja, suputnici prema radosti i boli, prijatelji mnogobrojnih obitelji u posjetama“.

Sestrinstvo je tijekom povijesti Bolnice prolazilo brojne razvojne mijene, od pomoćnog osoblja pa sve do samostalnih zdravstvenih profesionalaca čije je temeljno područje rada zdravstvena njega, uz potpuno ravnopravnu suradnju sa svim ostalim zdravstvenim i nezdravstvenim profesionalcima u timu koji zbrinjava bolesnika.

Sestre redovnice koje su svoje djelovanje zasnivale na priučenoj njezi bolesnika i milosrđu danas zamjenjuju školovane medicinske sestre: od medicinskih sestara s temeljnim sestrinskim obrazovanjem, do velikog broja sestara prvostupnica, pa sve do diplomiranih medicinskih sestara i magistara sestrinstva.

Brojni izazovi koje nameće budućnost obvezuju medicinske sestre/tehničare na stalne napore da izgrađuju svoju profesiju te budu i dalje ponos Bolnice. Sve to će dodatno promicati razvoj i status sestrinske profesije, ali i cijelog KBC Sestre milosrdnice.

Posjetite stranice sestrinstva i upoznajte se s nama i našim radom:

STRANICE SESTRINSTVA