ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Page details Vrati me natrag

Klinika za neurologiju

Kontakt podaci:

Tel: +385 1 37 87 695

E-mail: predstojnik.neurologija@kbcsm.hr

Predstojnik/ica klinike:

izv.prof.dr.sc. Marina Roje Bedeković

Info ikona

On-line naručivanje

Rezervirajte termin u par klikova.

Naručite se

Više informacija

Klinika za neurologiju
Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Edukacijsko – rehabilitacijskog Sveučilišta u Zagrebu

  • Referentni centar za neurovaskularne bolesti Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske
  • Referentni centar za glavobolje Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske
  • Referentni centar Ministarstva zdravlja za dijagnostiku i liječenje akutne i kronične boli
  • Referentni centar Ministarstva zdravlja za neuroimunologiju i neurogenetiku
  • European Reference Center in Neurosonology (ERNsono) of the EAN Scientific Panel of Neurosonology in cooperation with ESNCH

Organizacija

ZA NARUČIVANJE OBAVEZNA UPUTNICA:

Povijest

Klinika za neurologiju Sestre milosrdnice jedna je od najstarijih klinika jer je počela djelovati u okviru Odjela za neurologiju i psihijatriju, koji je osnovan još 1939., a od 1994. djeluje kao samostalna Klinika za neurologiju. Akademski centar poznat je po vodećoj kliničkoj brizi o pacijentima, visokokvalitetnom akademskom obrazovanju i znanstvenim istraživanjima s međunarodnom dimenzijom.

Djelatnosti

Klinika ima 67 kreveta, dnevnu bolnicu, dijagnostičke laboratorije i nudi širok spektar usluga dijagnostike i liječenja. U Zavod za intenzivno neurološko liječenje s interventnom neurologijom i Jedinicom za liječenje moždanog udara, Zavodu za neurovaskularne i neurodegenerativne bolesti, Zavodu za neuroimunologiju, neurogenetiku i bol, Zavodu za epilepsiju, neuromuskularne bolesti i kliničku elektrofiziologiju, Poliklinici za specijalističko-konzilijarnu ambulantnu djelatnost s Dnevnom bolnicom te u Neurosonološkom laboratoriju interdisciplinarnim pristupom zbrinjava se godišnje oko 3.000 bolesnika, u odjelu za ambulantnu djelatnost pregleda se oko 20.000 bolesnika, a u dijagnostičkim laboratorijima obavi se oko 40.000 dijagnostičkih pretraga
Klinika za neurologiju nudi sveobuhvatnu njegu bolesnicima s moždanim udarom, cerebrovaskularnim bolestima, bolestima poremećaja stanja svijesti, glavoboljom, epilepsijom, demijelinizirajućim bolestima, neurodegenerativnim bolestima, neuromišićnim i spinalnim bolestima, tumorima središnjeg živčanog sustava te demencijama.
U Klinici je osnovana prva Jedinica za liječenje moždanog udara u Hrvatskoj čime je omogućeno najsuvremenije zbrinjavanje bolesnika s akutnim moždanim udarom te primjena trombolitičke terapije. Od 2013. godine u okviru Zavoda za intenzivno neurološko liječenje vrše se neuroendovaskularni intervencijski zahvati kod raznih oblika moždanog udara
Laboratorij za neurovaskularnu dijagnostiku je tehnički i stručno vrhunski opremljen što omogućuje cjelovitu dijagnostiku neurovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti, a ujedno je nacionalni i međunarodni centar za izobrazbu liječnika iz neurosonologije. To je referentni laboratorij za neurovaskularne poremećaje na kojem se provodi dijagnostika bolesnika s aterosklerotskim bolestima, vaskulopatijama i rijetkim vaskularnim bolestima.
U sklopu Zavoda za epilepsiju, neuromišićne bolesti i kliničku elektrofiziologiju djeluje i Centar za epilepsiju koji sustavno provodi dijagnostiku epilepsija video-monitoriranjem
Bolesnici s različitim bolnim sindromima sveobuhvatno se liječe u Centru za bol, a dugi niz godina u okviru Centra primjenjuju se akupunktura i drugi nefarmakološki oblici liječenja boli.
Savjetovalište za epilepsiju i trudnoću djeluje na Klinici od 2007. godine s multidisciplinarnim pristupom u liječenju specifične populacije.
Klinika pruža dodiplomsku nastavu studentima Medicinskog i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te Zdravstvenog veleučilišta, kao i poslijediplomske studije na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Klinika provodi pripravnički staž za liječnike i medicinske sestre, specijalizantski staž kao i subspecijalizacije iz područja neurologije, te organizira tečajeve i kontinuirano obrazovanje iz različitih područja neurologije.
U Klinici za neurologiju zaposleno je ukupno 19 liječnika specijalista neurologije, uglednih stručnjaka u svom području. Provođenjem kliničkih istraživanja te korištenjem rezultata istih razvijaju se nove mogućnosti liječenja s krajnjim ciljem pružanja najbolje medicinske skrbi svakom pacijentu i njegovom specifičnom stanju.
Klinika organizira brojne obrazovne i preventivne aktivnosti, uključena je u brojne međunarodne znanstvene projekte, što je razmjenom znanja, iskustava i stručnjaka čini ravnopravnim partnerom u doprinosu svjetskom znanju i neurološkoj struci.

Misija

Klinika za neurologiju vodeći je akademski centar za kliničku i bolesničku njegu, visokokvalitetno akademsko obrazovanje i znanstvena istraživanja s međunarodnom dimenzijom.

Vizija

Da budemo prepoznati kao inovativna organizacija s izvrsnom reputacijom, snažnom mrežom i entuzijastičnim zaposlenicima.

Vrijednosti

• kvaliteta
• suradnja i rezultat
• odanost i integritet

Zavodi
Preporuke za liječenje neuroloških bolesti tijekom razdoblja pandemije COVID-19
Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice