ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Page details Vrati me natrag

Objedinjeni hitni bolnički prijam

Kontakt podaci:

Tel: +385 1 37 87 930

E-mail: chp@kbcsm.hr

Predstojnik/ica klinike:

Aljoša Šikić, dr.med.

Info ikona

On-line naručivanje

Rezervirajte termin u par klikova.

Naručite se

Više informacija

Predstojnik :

  • Aljoša Šikić, dr. med, spec. internist – kardiolog

Glavna sestra:

  • Katarina Tomljenović, mag.med.techn.

 

Odjel Opservacije

  • Voditelj odjela: Tena Bartolčić, dr.med., spec. hitne medicine
  • v.d. glavna sestra: Zvjezdana Ramljak, bacc.med.techn.

KBC Sestre Milosrdnice je jedna od prvih ustanova u RH koja se odlučila na reorganizaciju unutar bolničke hitne službe kako bi podigla kvalitetu zbrinjavanja hitnih pacijenata. Prvi koraci formiranja Centra nastali su u svibnju 2012., a službeno je postao Centar za hitan prijem u drugoj polovici 2013. godine. Tijekom 2019. godine Centar mijenja ime u Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP), a trenutno je u njemu zaposleno 11 liječnika specijalista hitne medicine, 3 liječnika specijalizanta hitne medicine i ukupno 56 medicinskih sestara/tehničara.

OHBP se sastoji od trijažnog, akutnog i subakutnog dijela. Svaki pacijent po dolasku u OHBP prvo prolazi proces trijaže koja se vrši prema Australsko-azijskoj trijažnoj ljestvici, a provodi ga licencirana trijažna medicinska sestra/tehničar. Daljnje zbrinjavanje pacijenata nastavlja se zatim u akutnom i/ili subakutnom dijelu, a cjelokupnim procesom koordinira voditelj sestrinske službe. Akutni dio OHBP-a predodređen je za zbrinjavanje akutnih stanja, nerijetko i pacijenta koji su vitalno ugroženi, te je stoga riječ o dijelu koji je u potpunosti opremljen opremom za provođenje mjera naprednog održavanja života. Subakutni dio predodređen je za daljnje opserviranje kompleksnijih slučajeva, te za provođenje specifičnih terapijsko-dijagnostički postupaka (transfuzije krvnih pripravaka, različitih punkcija (abdominalna, lumbalna, pleuralna), elektrokardioverzije i druge).


Telefonske informacije :

  • trijažni pult  01/ 3787 – 921 , 091/ 4360 050
  • akutni dio sestre 01/ 3787 – 920 , 01/3787- 930
  • soba liječnika 01/ 3787 – 096

                                                   

Pohvale i pritužbe: ohbp@kbcsm.hr


Obavijesti za pacijente i pratnje

Za vrijeme boravka u OHBP-u za Vaše liječenje zadužen je odgovorni liječnik, a zdravstvenu njegu provode odgovorne medicinske sestre i tehničari. Uz zdravstveno osoblje, u radu OHBP-a sudjeluje i pomoćno osoblje koje pomaže pacijentima prilikom odlaska na različite dijagnostičke i/ili terapijske postupke unutar bolnice.

Prijem bolesnika se u hitnim situacijama provodi bez dokumentacije, ali je dokumentaciju (zdravstvenu i osobnu iskaznicu, medicinsku dokumentaciju) potrebno čim prije dostaviti. Svi podaci o Vašem zdravstvenom stanju i boravku u KBC-u zaštićeni su propisima o čuvanju profesionalne tajne i zaštiti osobnih podataka. Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata daje liječnik članovima najuže obitelji ili osobama koje pacijent navede kao ovlaštene osobe za davanje informacija. Molimo Vas za razumijevanje pri odgovaranju na telefonske pozive jer nerijetko zbog zbrinjavanja pacijenata različitih stupnjeva hitnosti nismo uvijek u mogućnosti odgovarati na iste. Pri otpustu pacijent ili njegova pratnja dužni su na prijemnom šalteru podmiriti eventualne troškove.

Tijekom boravka u OHBP-u molimo Vas da poštujete upute osoblja.

Osoblje ne odgovara za osobne stvari pacijenata koji su pri svijesti i u adekvatnom kontaktu.

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice