ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Page details Vrati me natrag

Klinika za urologiju

Kontakt podaci:

Tel: +385 1 3787 274

E-mail: jadranka.stipcevic@kbcsm.hr

Predstojnik/ica klinike:

prof.dr.sc. Borislav Spajić

Info ikona

On-line naručivanje

Rezervirajte termin u par klikova.

Naručite se

Više informacija

Predstojnik Klinike:
prof.dr.sc. Borislav Spajić

Glavna sestra Klinike:
Alma Redžepagić, bacc. med. techn.

Tajništvo Klinike za urologiju

Informacije za pacijente:

  • svakim radnim danom od 08.00-13.00

Upute za naručivanje
Upute za pacijente
Raspored specijalističkih ambulanti
Poliklinika Klinike za urologiju
Informacije o načešćim operativnim zahvatima

O KLINICI

Klinika za urologiju KBC “Sestre milosrdnice” najstarija je urološka ustanova u Republici Hrvatskoj, a i u ovom dijelu Europe. Njezini su korijeni u III. Odjelu profesora Mašeka , osnovanom 1894. godine na kojem su se zbrinjavali i liječili urološki bolesnici pa se taj odjel drži kolijevkom hrvatske urologije.

1928. godine osnovan je prvi samostalni Urološki odjel, a 1943. godine on dobiva status Klinike za urologiju, prve u Hrvatskoj, uz osnutak Katedre kojoj je na čelu bio prof.dr. Aleksandar Blašković.

Danas Klinika za urologiju KBC Sestre milosrdnice predstavlja modernu medicinsku ustanovu tercijarne zdravstvene skrbi u kojoj se obavljaju najsloženiji zahvati iz urološke prakse primjenom modernih medicinskih uređaja visoko sofisticirane tehnologije. Na našoj Klinici educiraju se mladi liječnici iz cijele Hrvatske počevši od dodiplomske nastave iz urologije pa sve do specijalističkoga i subspecijalističkoga usavršavanja. Naš program edukacije specijalizanata je 2011. godine certificiran od strane EBU-a (European Board of Urology) te je 2017. godine certifikat obnovljen. Na taj je način liječnicima koji su svoju edukaciju završili u našoj ustanovi otvoren put za rad u vodećim europskim centrima.

Od 1998. naša Klinika je i Referentni centar Ministarstva zdravlja za tumore prostate što je odraz naših rezultata u liječenju ove opake bolesti. Godišnje se na našoj Klinici operira preko 200 pacijentata sa karcinomom prostate što je najveći broj operiranih u regiji te smo u tome aspektu vodeća Klinika u Hrvatskoj i šire.

Također smo vodeća Klinika u Hrvatskoj i za andrologiju te plastičnu kirurgiju penisa gdje postižemo izvrsne rezultate.

Postižemo izvrsne rezultate i u liječenju bubrežnih i ureteralnih kamenaca gdje posebno ističemo liječenje perkutanom nefrolitotripsijom koja je na našoj Klinici prisutna već 30 godina. Ovom minimalno invazivnom metodom pogodnom i za najveće bubrežne kamence na našoj se Klinici liječi oko 180 bolesnika godišnje iz cijele Hrvatske po čemu smo prepoznati kao vodeći centar u Hrvatskoj.

Tijekom godine u našim se ambulantama pregleda oko 30 000 bolesnika, a na bolničko liječenje i u dnevnu bolnicu primi se oko 3 500 bolesnika od kojih se operativno liječi oko 2100 bolesnika iz cijele Hrvatske pa i iz susjednih zemalja.

Današnja generacija urologa Klinike za urologiju KBC “Sestre milosrdnice” predstavlja skupinu vrhunskih stručnjaka te je garancija perspektive hrvatske urologije.

Zavodi

Zavod za opću i plastično-rekonstruktivnu urologiju
Saznajte više
Zavod za opću urologiju i bolesti prostate
Saznajte više
Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice