ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

1. Simpozij pod nazivom – VRIJEDNOSTI PREPOZNAVANJA, PRIHVAĆANJA I POŠTIVANJA RAZLIČITOSTI UNUTAR PRIMALJSTVA I SESTRINSTVA

Poštovane kolegice i kolege,

1.simpozij pod nazivom Vrijednosti prepoznavanja, prihvaćanja i poštivanja različitosti unutar primaljstva i sestrinstva zajednički organiziraju Klinika za ženske bolesti i porodništvo KBC – a Sestre milosrdnice i Klinika za ženske bolesti i porode KB Merkura koje zbog obnove nakon potresa i prvog spajanje ovih Klinika u Republici Hrvatskoj djeluju zajednički u prostorima KBC – a Sestre milosrdnice.

Svjetska zdravstvena organizacija definira nedaću odnosno katastrofu kao “događaj koji uzrokuje štetu, ekološku devastaciju, gubitak ljudskih života, poremećaj zdravlja i zdravstvenih sustava takvih razmjera da zahtijeva dodatne napore pristigle izvan područja pogođene zajednice”. Živimo u vremenu ubrzanih globalnih i društvenih promjena koje su prisutne u svim aspektima čovjekovog života. Te promjene od pojedinaca i društva zahtijevaju sustavno i cjeloživotno razvijanje novih znanja, stavova, vještina i razmišljanja.

Ovo je prigoda  za prikazati rezultate rada primalja i medicinskih sestara/tehničara u uvjetima građevinske obnove od posljedica potresa u zdravstvu. Upravo će ovaj simpozij dati prostora za prezentaciju našeg rada čiji je doprinos izuzetno značajan za sveukupno funkcioniranje.

Kako smo mi doživjeli ovaj „potres“ spajanja podijelit ćemo s vama na Simpoziju.

Veselimo se zajedničkom druženju

Blaženka Sumpor, mag.med.techn., bacc.obs

Jasna Samaržija, dipl.med.techn

Poveznica na program.