ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Odjel za prijem bolesnika, predanalitiku i kontrolu kvalitete

Voditelj Jedinice:

doc. dr. sc. Ines Vukasović, spec. med. biokem. i laboratorijske medicine

Radno vrijeme:

7.00-15.00

Vađenje krvi:

7:00-11.00
(za naručene pacijente)

Izdavanje nalaza:

12.00-15.00

Broj telefona:

Broj telefona za upite (12.00-15.00): 01/3787-383

Naručivanje, informacije i podizanje nalaza: 12.00-15.00


Jedinica za prijem i obradu materijala pokriva dio predanalitičke faze laboratorijskog rada, a s obzirom na specifičnosti podijeljena je na 2 radilišta

  • Poliklinika Zavoda (ambulanta)
  • Bolnički prijem

U Poliklinici Zavoda primaju se vanjski bolesnici kojima educirano osoblje uzima uzorke za pretrage koje se izrađuju u Kliničkom zavodu za kemiju na lokaciji Vinogradska 29, ali i za pretrage koje se izrađuju u laboratorijima drugih klinika i zavoda KBC-a.

U Poliklinici radnim se danom prima više od 100 bolesnika te oko 50 uzoraka iz suradnih ustanova te drugih poliklinika KBC-a.

Osim uzorkovanja krvi, u poliklinici izdaju se i nalazi te se mogu dobiti sve informacije vezane za pripremu bolesnika za laboratorijske pretrage.

Na bolničkom prijemu zaprimaju se uzorci ležećih bolesnika s klinika i zavoda KBC-a za pretrage iz opće i specijalne biokemije te molekularne dijagnostike. Uzorci se upisuju u Laboratorijski informacijski sustav (LIS) te se barkodirani prosljeđuju na daljnju predanalitičku obradu na automatizirani tračni sustav u sklopu Odjela za medicinsku biokemiju s analitičkom toksikologijom.