ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

O Klinici za tumore

Klinika za tumore Zagreb je osnovana 1968. godine pod imenom Središnji institut za tumore i slične bolesti kao materijalizacija ideje prof. dr. sc. Ivana Padovana. Institut je formiran prema ustroju i u suradnji s Milanskim nacionalnim institutom za tumore (sada Europskim institutom za tumore) predvođenog prof. dr.sc. Umbertom Veronesijem. 1993. godine Institut za tumore i slične bolesti postaje Klinika za tumore, a od 2010. godine Klinika za tumore se pripaja Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Klinika za tumore kontinuirano prati i implementira nove načine liječenja tumora u sklopu multidisciplinarnog pristupa što daje najbolje rezultate u liječenju onkoloških bolesnika.

Sadašnjim ustrojem sastavnice Klinike za tumore čine: Zavod za kiruršku onkologiju, Zavod za onkoplastiku i rekonstruktivnu kirurgiju, Zavod za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, Zavod za onkologiju i radioterapiju, Zavod za internističku onkologiju, Odjel za medicinsku biokemiju u onkologiji, te Poliklinika.

U Klinici za tumore se provodi niz znanstvenih projekata, a dio zaposlenika sudjeluje i u znanstveno-nastavnim djelatnostima kao redovni ili naslovni predavači.

Klinika izdaje onkološki časopis Libri oncologici, indeksiran u EMBASE/Excerpta Medica.