ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Knjižnica KBCSM – Ilica 197

Knjižnica KBCSM u Ilici 197 osnovana je 1969. godine u Klinici za tumore Zagreb, a od srpnja 2010. godine djeluje kao ogranak Središnje knjižnice KBC Sestre milosrdnice, kada su Uredbom Vlade RH Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice pripojene bolničke ustanove Klinika za tumore Zagreb u Ilici 197 i Klinika za traumatologiju Zagreb u Draškovićevoj 19.

Od tada pa do danas sakuplja, obrađuje, pohranjuje i daje na uporabu publikacije iz područja onkologije i drugih biomedicinskih struka (kirurgije, anestezije, otorinolaringologije, radiologije, interne medicine, radioterapije, itd.). Knjižnični fond broji oko 1.722 tiskane knjige te oko 14.000 svezaka časopisa (130 naslova).

Za klasifikaciju knjižne građe koristi se klasifikacija Nacionalne medicinske knjižnice u SAD-u (NLM Classification), a za predmetnu obradu koriste se predmetnice i potpredmetnice tezaurusa MeSH (Medical Subject Headings). Klasični katalog na listićima koristi se do 2012. godine kada se za potrebe Središnje knjižnice KBC Sestre milosrdnice i njezinih ogranaka nabavlja računalni knjižnični program MetelWin.

Upute pacijentima za testiranje na COVID-19