ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Djelatnice Klinike za pedijatriju KBCSM-a sudjelovale u Ljetnom edukativno-rekreativnom kampu za djecu i mlade sa šećernom bolesti

Čim se oglasilo zvono za završetak školske godine, stiglo je vrijeme za još jedan ljetni edukativno-rekreativni kamp za djecu i mlade oboljele od šećerne bolesti koji je ove godine održan od 24.6. do 1.7.2023. u Crikvenici u organizaciji Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga. Sudjelovalo je 22 djece u dobi od 8 do 17 godina koji su pristigli iz svih krajeva Hrvatske.

Bila je to odlična prilika da djeca, uživajući u aktivnom odmoru, upoznaju svoje vršnjake s istim zdravstvenim problemom te da uz druženje, sportske aktivnosti i različite kreativne radionice, ponove i prošire svoje znanje o šećernoj bolesti te nauče kako se odgovorno nositi s njom u situacijama kada roditelji nisu s njima. Brigu o djeci kontinuirano je vodio tim liječnika, medicinskih sestara i animatora, što je sudionicima kampa omogućilo da mogu bezbrižno uživati u ovoj ljetnoj avanturi.

Kao dio medicinskog tima u kampu sudjelovale su i djelatnice našeg KBC-a s Klinike za pedijatriju – dr. med. Ana Kovačević i bacc. med. techn. Ivana Stanić.

Kamp je bio uspješan o čemu svjedoči činjenica da su djeca, osim usvojenog znanja i zdravih navika, stekla i prijatelje za cijeli život. Nadamo se da će im iskustvo u ovom kampu pomoći u boljoj regulaciji šećerne bolesti i lakšem savladavanju svakodnevnih izazova.