ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Tjedan sestrinstva – 2023.

Povodom Tjedna sestrinstva, 8.svibnja 2023. djelatnici Službe za zdravstvenu njegu, a ispred KBC Sestre milosrdnice posjetili su Školu za medicinske sestre Vinogradska. Cilj posjeta bio je predstaviti sestrinstvo KBC Sestre milosrdnice te ono što nudimo novozaposlenim medicinskim sestrama/ tehničarima s naglaskom na proces mentoriranja novozaposlenih.

Slijedeći dan zainteresiranim učenicima otvorili smo vrata naših radilišta koje učenici ne obilaze u svojim redovnim kliničkim vježbama. Tako su učenici obišli Objedinjeni hitni bolnički prijem gdje ih je dočekala glavna sestra Katarina Tomljenović mag.med.techn., Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju sa kojim ih je upoznala Antonija Stipaničev ing.med.rad., Sabina Babić mag.med.techn. glavna sestra Zavoda za anesteziju, intenzivnu medicinu i liječenje boli pokazala je učenicima Središnju jedinicu intenzivnog liječenja i upoznala ih sa svim specifičnostima rada na jednom takvom radilištu.

Učenici su bili zadovoljni viđenim, pokazali su veliku zainteresiranost i motiviranost da upravo KBC Sestre milosrdnice odaberu za svoje buduće radilište.

Hvala ravnateljici Škole za medicinske sestre, prof.Višnji Pranjić i Ivani Petenjek Horvat, mag.med.techn. na suradnji.