ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Radiolog Luka Novosel iz KBC-a Sestre milosrdnice dobitnik je godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore

Hrvatska liječnička komora svoje godišnje nagrade dodjeljuje profesionalcima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije, a sama dodjela održala se u subotu 10. prosinca.

Dobitnik godišnje nagrade HLK-a za najzapaženije stručno ostvarenje u 2022. godini je radiolog dr. sc. Luka Novosel, iz KBC-a Sestre milosrdnice, koji je tijekom 2022. započeo rutinsku primjenu četiriju interventnih radioloških zahvata, od kojih je većina po prvi put u Hrvatskoj napravljena upravo u 2022. godini. Primjenom metode kreiranja arterijsko-venske fistule za hemodijalizu endovaskularnim putem, mehaničkom trombektomijom kod plućne embolije u visokorizičnih pacijenata te uvođenjem metoda krioablacije tumora i elektroporacije jetrenih metastaza značajno je pridonio kvaliteti liječenja bolesnika, unaprijedio hrvatsku medicinu i svrstao je uz bok svjetskih standarda dobre kliničke prakse.

‘Ova nagrada ne bi bilo moguće bez našeg tima. U našem timu uz naše anesteziologe rade i radiološki inženjeri koji nam omogućuju da precizno koristimo tehnologiju koju imamo i naravno, neizostavne sestre instrumentarke koje asistiraju u svakoj proceduri, moraju znati svaki naš korak i ključne su za dobru suradnju. Cijeli naš tim intervencijske radiologije KBC-a Sestre milosrdnice predstavlja jednu budućnost medicine u Hrvatskoj kakva bi trebala svugdje biti dostupna,’ ističe dr. sc. Luka Novosel.