ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

KBC Sestre milosrdnice ima člana Upravnog odbora u European reference network EpiCARE

Europske referentne mreže (European Reference Networks, ERN) su osnovane 2017. godine i trenutno uključuju više od 900 visoko specijaliziranih medicinskih timova u više od 300 bolnica u 26 europskih zemalja. Glavna uloga ERN-a je pomoć bolesnicima s rijetkim bolestima odnosno kompleksnim bolestima s niskom prevalencijom. Bolest se definira kao rijetka ako zahvaća manje od 2000 ljudi te ima ozbiljan i kroničan tijek koji je nerijetko životno ugrožavajući.

ERN EpiCARE uključuje visoko specijalizirane zdravstvene centre (38 punih članova i 12 pridruženih) u 26 europskih zemalja s ekspertima za rijetke i kompleksne epilepsije. KBC Sestre milosrdnice kao pridruženi član European reference network EpiCARE (ERN EpiCARE) može se pohvaliti s članom Upravnog odbora EpiCARE – izv. prof. dr. sc. Maša Malenica s Klinike za pedijatriju.

Izv. prof. dr. sc. Maša Malenica, pročelnica Poliklinike za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice, voditeljica je radne skupine ERN EpiCARE za edukaciju i trening koja organizira i pruža sve edukativne aktivnosti u području rijetkih i kompleksnih epilepsija, te također nudi brojne mogućosti edukacije i usavršavanja iz ovog područja u cijeloj Europi.

Koristeći resurse EpiCARE, EEG tehničarka s Klinike za pedijatriju, Lea Čerkezović, provela je 2 tjedna u Sveučilišnoj bolnici KU Leuven u Belgiji na edukaciji iz višednevnog video EEG snimanja koje se provodi i u KBC-u Sestre milosrdnice kao jedinom u Hrvatskoj.

Više na poveznici: https://youtu.be/4g4EPAuKVoA

Pobjedom na natječaju European Joint Programme on Rare Diseases (EJPRD) kao predstavnica našeg KBC-a Sestre milosrdnice, izv. prof. dr. sc. Maša Malenica s Klinike za pedijatriju bila je koorganizator simpozija iz sasvim novog područja neuropedijatrije i epileptologije koje obuhvaća epilepsije i poremećaje kretanja u dječjoj dobi: Childhood Epilepsy and Movement Disorders: Translational medicine and novel therapeutic approaches.

Više na poveznici:

https://www.ern-rnd.eu/successfull-ejp-rd-workshop-on-childhood-epilepsy-and-movement-disorders/