ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

doc.prim.dr.sc. ROBERT ŠEPAROVIĆ NOVI JE PREDSTOJNIK KLINIKE ZA TUMORE

Doc. prim. dr. sc. Robert Šeparović izabran je za novog predstojnika Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

Dr. Robert Šeparović rođen je 1968. godine u Pakracu. Poslije završetka studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, od 1995. godine zaposlen je u tadašnjem Središnjem institutu za tumore i slične bolesti, a danas Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice. Završio je specijalizaciju iz interne medicine, te užu specijalizaciju iz internističke onkologije. Radio je kao odjelni liječnik i voditelj Odjela za internističku onkologiju, a do izbora za predstojnika bio je pročelnik Zavoda za internističku onkologiju Klinike za tumore.  Viši je znanstveni suradnik, a sudjeluje na preddiplomskom, diplomskom te poslijediplomskom stručnom i doktorskom studiju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, te medicinskim fakultetima u Zagrebu i Osijeku. Autor je više desetaka znanstvenih i stručnih radova, bio pozvani predavač na mnogim domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima, a član je brojnih nacionalnih povjerenstava iz područja onkologije, među kojima i predsjednik Nacionalnog povjerenstva za praćenje ishoda liječenja. Ujedno je i konzultant onkolog u KB Dubrava.

„U Klinici za tumore nastavit ćemo unaprjeđivati liječenje onkoloških bolesnika po najboljim standardima moderne medicinske prakse, a našu kliniku razvijati kao centar izvrsnosti implementacijom svjetskih standarda kvalitete“, – kaže novi predstojnik dr. Robert Šeparović i naglašava da se posebno među važnim ciljevima ističu razvoj radioterapijske onkologije i sustavno praćenje ishoda liječenja kao temeljni kriteriji za vrednovanje rada svakog liječnika i klinike u cjelini. „To je jedan od zadataka koje pred nas stavljaju ciljevi iz aktualne reforme hrvatskog zdravstvenog sustava kao preduvjet za razvoj centara izvrsnosti i u budućnosti, u suradnji sa svjetskim centrima izvrsnosti, akreditaciju Klinike za tumore. Samo tako možemo osiguravati vrhunske standarde u pružanju kvalitetnih zdravstvenih usluga našim pacijentima, a mladim kolegicama i kolegama liječnicima stručni i znanstveni razvitak“ – ističe dr. Robert Šeparović.