ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Više od 1300 sudionika najvećeg pedijatrijskog skupa u Hrvatskoj

U Zagrebu je od 6. do 9. listopada 2021. održan 10th Europediatrics, kongres European Paediatric Association EPA/UNEPSA, European Confederation of Primary Care Paediatricians ECPCP uz 14. Kongres Hrvatskog pedijatrijskog društva HPD i 13. Kongres Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara HUMS, u hibridnoj formi.

Bio je to najveći pedijatrijski skup održan u Hrvatskoj ikada. Okupio je preko 1300 sudionika od čega više od 700 uživo.

Klinika za pedijatriju predstavila je KBC Sestre milosrdnice u najboljem svijetlu. Iako najstarija pedijatrijska ustanova na jugoistoku Europe, sa svojih 117 godina pokazala se itekako vitalna i konkurentna. Naime, ne samo da su djelatnice Klinike bile organizatorice skupa, što nije nimalo lak zadatak u ovim izazovnim vremenima, doc. dr. sc. Iva Mihatov Štefanović,  tajnica HPD-a bila je predsjednica Organizacijskog odbora 14. Kongresa HPD, Kristina Kužnik, mag. med. techn. predsjednica Znanstvenog i organizacijskog odbora 13. Kongresa Pedijatrijskog društva HUMS-a, već su i osvojile nagrade za najbolje radove: Lucija Debeljak Poslek, dr. med. osvojila je nagradu HPD-a za najbolji poster te Alexandra Horvatić, bacc. med. techn.  nagradu HUMS-a za najbolju usmenu prezentaciju.

Pored toga prikazali smo ukupno 24 rada (20 liječničkih) u formi postera i oralnih prezentacija, održali predavanja i bili moderatori pojedinih sekcija, na sva tri Skupa.

Dodatno veseli kako se u svim obraćanjima javnosti i knjižici Skupa navodio začetnik pedijatrije i osnivač naše Klinike pl. dr. Marković, prvi educirani pedijatar u Hrvatskoj.

Ovo su lijepi i važni trenuci koji nam daju snage nastaviti s ljubavlju obavljati sve izazovne zadaće svakodnevne pedijatrijske prakse i ujedno se trajno unapređivati stručno i znanstveno.