ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Detalj Vrati me natrag

KBC Sestre milosrdnice kao klinički partner Doma zdravlja Zagreb-Centar sudjeluje u projektu HSMonitor, koji je sufinanciran od strane Europske Unije putem programa Obzor2020.

16.09.2021.

Cilj projekta HSMonitor je unapređenje skrbi za bolesnike s visokim krvnim tlakom kroz razvoj inovativnih digitalnih rješenja. Hipertenzija – povišeni krvni tlak je najrasprostranjeniji kardiovaskularni poremećaj, koji pogađa od 20% do 50% odraslih ljudi u razvijenim zemljama.

Partneri iz Turske (Ministarstvo zdravlja), Italije (regija Lombardija i Sveučilišna bolnica Federico II. iz Napulja), Švedske (regija Jämtland Härjedalen) i Hrvatske (Dom Zdravlja Zagreb – centar, Klinički bolnički centar Sestre Milosrdnice), zajedno s predstavnicima digitalne industrije kroz projekt sudjeluju u zajedničkom razvoju i procjeni inovativnih digitalnih rješenja za skrb o hipertenziji.

Za više informacija o napretku projekta HSMonitor posjetite link u nastavku:

https://hsmonitor-pcp.eu

Projekt HSMonitor financiran je sredstvima  iz programa za istraživanje i inovacije Horizon 2020 Europske unije prema sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava br. 856698. Europska Unija je dodijelila potporu za provođenje ove nabave, ali ne sudjeluje kao naručitelj u nabavi.

 

Faze projekta