ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Detalj Vrati me natrag

Zahvala u ime djelatnika Zavoda za transfuzijsku i regenerativnu medicinu za tri hvale vrijedne donacije

16.05.2021.

Prva donacija INA-industrija nafte

Zahvaljujemo se na donaciji INA-industriji nafte d.d. za novčana sredstva u iznosu od 100.000,00 kn i INA MAZIVA d.o.o. na sredstvima za dezinfekciju površina i predmeta na bazi denaturiranog etilnog alkohola (INA Dezinol, 70 L), Zavodu za transfuzijsku i regenerativnu medicinu Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Novčana sredstva će biti utrošena za kupovinu nove opreme neophodne za razvoj i realizaciju terapije sa autolognim matičnim stanicama s ciljem regeneracije kostiju i hrskavice.

 

Druga donacija Coca-Cola HBC Hrvatska 

Zahvaljujemo se na donaciji Coca-Cola HBC Hrvatska u novčanim sredstvima u iznosu od gotovo 150.000,00 kn. Pacijenti očekuju da naš Zavod za transfuzijsku i regenerativnu medicinu kontinuirano bude izvor novih spoznaja i naprednih oblika liječenja, a naši vrhunski medicinski stručnjaci to svojim znanjima i mogu osigurati. Međutim, puni potencijal naših doprinosa i uvođenja novih tkivnih i staničnih terapija bitno je ograničen zbog nedostatka opreme i limitiranosti prostora, dodatno oštećenog u nedavnom potresu. Novčana sredstva će biti utrošena za kupovinu zamrzivača – 86 ºC za čuvanje tkiva namijenjenih za kliničku primjenu te u slučaju nestanka struje omogućuje sigurniju pohranu tkiva i stanica.

 

Treća donacija Asolutic d.o.o.

Zahvaljujemo se na donaciji ledenice (Thermo Scientifife, Forma high-perfor-ur. -30 ºC  plasma freezers) od tvrtke Asolutic d.o.o. u vrijednosti od 52.300,00 kn.

 

 

dr.sc. Marija Zekušić, mag.biol.mol.

Voditelj odjela za kontrolu kvalitete u transfuziji, staničnoj i tkivnoj terapiji

Zavod za transfuzijsku i regenerativnu medicinu

KBC Sestre milosrdnice