ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Page details Vrati me natrag

1. HRVATSKI NEURORADIOLOŠKI KONGRES s međunarodnim djelovanjem – online

18.03.2021.

Drage neuroradiologinje i neuroradiolozi, dragi svi,

iznimna mi je čast, zadovoljstvo i odgovornost biti organizator Prvog hrvatskog neuroradiološkog kongresa. U ovim zahtjevnim vremenima pandemije Covid-19, Hrvatsko neuroradiološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora organizira nacionalni online kongres s međunarodnim sudjelovanjem o dostignućima i aktualnim temama iz područja neuroradiologije.

Program kongresa koji će se održati od 22. do 24. travnja 2021. uključuje predavače iz Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Europe. Prvi dan nakon uvodnog dijela održat će se pet plenarnih predavanja eminentnih inozemnih stručnjaka iz područja neuroradiologije – prof. Anne Osborn, prof. James Barkovich, prof. Suresh K. Mukherji, prof. Jan Casselman i prof. Meng Law.

Drugi dan kongresa bit će posvećen neuroradiologiji tumora središnjeg živčanog sustava, moždanog udara, cerebrovaskularnih bolesti te neurointervencijama. Zatim slijede teme iz neuroimaginga infektivnih, demijelinizacijskih i neurodegenerativnih bolesti te pedijatrijske neuroradiologije. Program također sadrži aktualne teme o umjetnoj inteligenciji, neurološkim manifestacijama i neuroradiološkoj prezentaciji Covid-19 bolesnika.

Treći dan kongresa bit će posvećen slikovnoj dijagnostici neurotraume, pituitarnoj patologiji, bazi lubanje te neneoplastičnim lezijama s posebnom cjelinom posvećenom tehnološkim dosezima u neuroradiologiji. Popodnevni termin predviđen je za Vas, drage neuroradiologinje i neuroradiolozi, kao i za sve Vas koji volite i dijelite strast prema neuroradiologiji i neurointervenciji.

Pozivam Vas uime Organizacijskog odbora da se aktivno uključite u rad Prvog hrvatskog neuroradiološkog kongresa s međunarodnim sudjelovanjem. Svojim angažmanom imate priliku doprinijeti razvoju i poboljšanju neuroradiologije Hrvatske, zato svi, a posebno mlađi kolege, budite proaktivni i prijavite Vaše radove, iskustva i slučajeve, a naš Znanstveni odbor će odabrati najbolje koji će imati priliku biti i online prezentirani.

Veseli nas i motivira povijesni trenutak organizacije i održavanja Prvog hrvatskog neuroradiološkog kongresa s međunarodnim sudjelovanjem ONLINE za koji se nadamo da će strašću i entuzijazmom biti dio novog poglavlja hrvatske neuroradiologije.

 

Veselimo se online susretu.

 Predsjednica Organizacijskog odbora

prof.dr.sc. Dijana Zadravec, dr.med.


HRVATSKI NEURORADIOLOŠKI KONGRES s međunarodnim djelovanjem – Program