ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Posjet pripadnika 1. satnije Vojne policije Pukovnije Vojne policije Oružanih snaga RH malim pacijentima Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju “Dr. Mladen Ćepulić”

Kako bi malim pacijentima Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju “Dr. Mladen Ćepulić” u Zagrebu uljepšali blagdan svetog Nikole, pripadnici 1. satnije Vojne policije Pukovnije Vojne policije Oružanih snaga RH posjetili su u petak 6. prosinca 2019. Kliniku za tumore te djelatnicima Zavoda uručili donaciju, a djecu darivali prigodnim poklonima.

Prikupljanje donacije inicirao je zapovjednik Satnije bojnik Marin Jerković, a svih 112 pripadnika rado se odazvalo ovoj humanitarnoj akciji.

„Ovim putem se želim zahvaliti svim svojim kolegama na odazivu kao i gđi. Dijani Lujanac ispred Klinike za tumore na nesebičnoj pomoći u realizaciji“, istaknuo je bojnik Jerković.

Donaciju su primili pročelnica Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju doc. dr. sc. Jasminka Stepan Giljević te predstojnik Klinike za tumore dr. sc. Ivan Milas zahvalivši se pritom Hrvatskoj vojsci na ovoj hvale vrijednoj akciji.

“Ovo je suradnja koja traje drugu godinu i koncipira se na davanju ljubavi djeci u smislu poklona, no važna nam je i donacija potrošne robe budući da se radi o odjelu s povišenim standardom njege i kvalitete života. Osim toga, dolaskom vojske na odjel djeci pokazujemo da postoji i drugi, normalan život osim ovog bolničkog”, rekla je tom prigodom dr. Stepan Giljević.

Predstojnik Klinike za tumore posebno je istaknuo važnost ove donacije rekavši kako Hrvatska vojska, kao ni sama bolnica, ne obiluju materijalnim sredstvima.

“Ako su nešto izdvojili, to je sigurno od srca i to za najranjiviju i najslabiju populaciju, a to su djeca oboljela od malignih bolesti. Velika hvala Hrvatskoj vojsci”, poručio je dr. Milas.

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice zahvaljuje pripadnicima 1. satnije Vojne policije na, poglavito zapovjedniku Satnije bojniku Marinu Jerkoviću na ovoj vrijednoj akciji i uveseljavanju malih pacijenata, kao i našoj djelatnici gđi. Dijani Lujanac uz čiju pomoć je ova humanitarna akcija organizirana.