ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Detalj Vrati me natrag

Održan novogodišnji koncert u KBC Sestre milosrdnice

16.01.2019.

Dana 13. siječnja 2019. godine nakon večernje mise, u kapelici Srca Isusova u KBC Sestre milosrdnice održan je Novogodišnji koncert za bolesnike i djelatnike KBC Sestre milosrdnice. Koncert je održao Zbor, tamburaški sastav i flautistički sastav Družbe sestara milosrdnica, uz nastup naše ugledne violončelistice, gđe Ane Rucner koja je odsvirala Schubertovu skladbu „Ave Maria“ uz svoj specifičan izričaj.

Ovaj događaj su svojim sudjelovanjem uveličali vrhovna poglavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, časna majka Miroslava Bradica i ravnatelj KBC sestre milosrdnice prof. dr. sc. Mario Zovak, dr. med. sa suradnicima. U svojim pozdravnim govorima isticali su vezu ove zdravstvene ustanove i Družbe sestara milosrdnica koja posebno dolazi do izražaja tijekom ovih tradicionalnih novogodišnjih koncerata.

Na Koncertu su izvođene obrade tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama iz različitih krajeva Hrvatske, ali i djela poznatih skladatelja. Posebno atraktivne bila su izvedbe božićnih pjesama časnih sestara iz Benina (Afrika) uz njihov originalni tekst i izvedbu. Prisutne je posebno oduševila izvedba Tamburaškog sastava Straussove skladbe „Na lijepom plavom Dunavu“. Na kraju su časne sestre nagradile publiku i produžile koncert sa dvije skladbe u zajedničkoj izvedbi Zbora i tamburaškog sastava.

Ovo je drugi koncert koji su časne sestre Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga održale u KBC Sestre milosrdnice. Prvi je održan prošle godine povodom Dana bolesnika. Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof. dr. sc. Mario Zovak naglasio je da je koncert u izvedbi časnih sestara već tradicija u našoj crkvi i da se nada da će se ta tradicija nastaviti još puno godina.
Osim bolesnika i djelatnika KBC-a Sestre milosrdnice svetoj misi i Novogodišnjem koncertu prisustvovali su gosti svećenici i časne sestre te građani koji gravitiraju našoj župi, a također jedan broj vjernika vanjskih župa koji su došli sa svojim svećenicima.

Za dobru organizaciju Koncerta u našoj crkvi najzaslužniji su vlč. Božo Belinić i naša časna sestra Rozina na čemu im od srca zahvaljujemo.