Arhiva obavijesti

PREZENTACIJA  BAZA  NA  PLATFORMI EBSCOHOST

DynaMed Plus     i              CINAHL Plus with Full Text

Prezentacija baza na platformi EBSCOHost  održava se u utorak, 21.studenog 2017. od 13.30 – 15.00 sati u Multimedijskom centru KBC Sestre milosrdnice. Prezentaciju će održati: MSc Dušan Krstić, PhD, EBSCO Regional Sales Manager i MSc Martin Kolman, EBSCO Training Specialist

Program prezentacije na engleskom / hrvatskom jeziku:

  • CINAHL Plus with Full Text  – probni pristup za akademske i znanstvene ustanove u RH do 22.1.2018. (Martin Kolman, MSc) na Portalu e-izvora Probni pristup u baze EBSCOHost

CINAHL Plus with Full Text baza sadrži cjeloviti tekst za više od 770 časopisa te indeksira više od 5.500 časopisa za područje sestrinstva i srodnih disciplina. Dodatni materijali uključuju evidence-based care sheets (sažetke o najnovijim rezultatima istraživanja, statistikama i referencama na određenu temu), kratke tečajeve i obrazovne module.

  • DynaMed Plus – najava probnog pristupa za KBC Sestre milosrdnice u 2018.   (Martin Kolman, MSc)

Baza kliničkih smjernica slična bazi UpToDate. DynaMed Plus je pomagalo u kliničkom radu, koje izrađuju eminentni svjetski liječnici autori i urednici na način da usklađuju preporuke za postavljanje dijagnoze i postupaka liječenja u kliničkoj praksi na temelju dokaza (evidence-based medicine).

           Primjeri pretraživanja; pitanja i odgovori na hrvatskom (Dušan Krstić, MSc, PhD)

 

Probni pristup:

Books@OVID – PROBNI PRISTUP 

U organizaciji Središnje knjižnice KBC Sestre milosrdnice omogućen je probni pristup u e-kolekciju knjiga Books@OVID  izdavača KLUWER i LIPPINCOTT WILLIAMS & WILKINS od 5.listopada – 10.studenog 2016. Obuhvaćeno je 139 naslova kliničke medicine raspoređene u četiri zbirke.

Pristup sa svih umreženih računala u KBCSM: http://access.ovid.com/custom/kbsm/index.html   i odabere se TRIAL označen crvenom bojom

Dostupne su 4 zbirke (139 naslova):

Doody’s Collections: Doody’s Essential Collection 2016   i    Doody’s Hospital Collection 2015

LWW Health Library: Othopaedic Surgery   i     Surgery

E-knjige Books@OVID izdavača LWW dostupne su za probno korištenje  uz pridržavanje odredbi Zakona o autorskim pravima za elektroničke knjige i časopise. Sadržaj e-knjiga smije se koristiti samo za osobne potrebe odnosno za potrebe znanstvenog ili nastavnog rada. Zabranjeno je kopiranje cijele e-knjige, komercijalna upotreba teksta kao i mijenjanje, sakrivanje ili uklanjanje oznaka koje ukazuju na porijeklo dotičnog sadržaja ili uvjete korištenja. U slučaju kršenja propisanih pravila korištenja, moguće je ograničavanje ili ukidanje prava na daljnju uporabu.

2. EBSCO E-knjige PROBNI PRISTUP  

Knjigama se pristupa kroz Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i istraživačku zajednicu pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Portal e-izvora za hrvatsku akademsku i istraživačku zajednicu
 e-Book Academic Collection

Trajanje probnog pristupa:

Nakon što je Sveučilište u Zagrebu pretplatilo pristup na eBook Academic Collection, u suradnji s izdavačem EBSCO Information Services otvoren je probni pristup na zbirku za čitavu hrvatsku akademsku zajednicu do 31.12.2016. godine.

U zbirci od gotovo 150,000 e-knjiga, zastupljeni su naslovi vodećih svjetskih sveučilišnih nakladnika, a koji pokrivaju širok raspon akademskih područja: umjetnost, ekonomiju i poslovanje, obrazovanje, lingvistiku, književnu kritiku, medicinu i zdravstvo (oko 9.600 naslova), filozofiju, političke znanosti, religiju, društvene znanosti, tehničke znanosti i drugo.

Popis dostupnih naslova pregledajte na poveznici Academic Collection – Worldwide – All – July 2016

 

Springer – probni pristup do kraja travnja 2016. 

Izdavač Springer promotivno otvara pristup na svoje časopise do kraja travnja.  Pristup je omogućen za cijeli Springer Journal Collection, osim ADIS.
Također su uključene e-knjige na engleskom iz 2015.

Poveznica za Springer

Baza kliničkih smjernica CLINICAL KEY

U organizaciji Knjižnice KBC Sestre milosrdnice omogućen je probni pristup u bazu kliničke literature izdavača Elsevier CLINICAL KEY u trajanju od 40 dana (do polovice travnja 2016.)

Bazi se pristupa na poveznici: http://www.clinicalkey.com Za pristup je potrebna registracija pomoću registracijskog koda i lozinke. Upute i registracijski kod s lozinkom možete zatražiti od voditeljice Središnje knjižnice KBC Sestre milosrdnice putem el.pošte: gordana.ramljak@kbcsm.hr

ClinicalKey je izvanredna pomoć u radu svakog kliničara jer omogućava ciljano pretraživanje e-izvora relevantnih za područje kliničke medicine. ClinicalKey sadrži sljedeće e-izvore:

* Medicinske knjige i časopisi izdavača Elsevier sa cjelovitim tekstovima

* First Consult point-of-care monographs (monografije kliničkih smjernica)

* Edukativni materijali za pacijente

* Monografije o lijekovima (Gold Standard)

* Tisuće videa, uključujući Procedures Consult

* Milijuni slika

* Kliničke smjernice (Practice guidelines)

* Klinička ispitivanja (clinicaltrials.gov)

* MEDLINE