ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Huawei Technologies donirao opremu za telemedicinu KBC-u Sestre milosrdnice

Zagreb, 7. listopada, 2021.Ravnatelj Kliničko-bolničkog centra Sestre milosrdnice Davor Vagić od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primio je donaciju opreme za telemedicinu. Oprema će bolnici pomoći u organizaciji rada, unaprjeđenju komunikacije i edukaciji osoblja na daljinu, što je u vrijeme Covid-19 pandemije i ograničenosti fizičke prisutnosti postalo ključno za normalno funkcioniranje bolnice.

Huawei je KBC-u donirao dva moderna uređaja IdeaHub, potrebne servere i mrežnu opremu za spajanje IdeaHub-a na internetsku mrežu. Donirana oprema koristi se na više lokacija unutar KBC-a Sestre milosrdnice, odnosno prema potrebama djelatnika bolnice.

IdeaHub je pametan uređaj koji je objedinio pametni ekran, videokonferencijske mogućnosti, opcije pisanja i digitalizacije zapisa na pametnom ekranu, računalo s najmodernijim vrstama povezivosti i dijeljenja sadržaja te pristup najrazličitijim aplikacijama.

“Bolnički sustavi su u ovo vrijeme Covid-19 pandemije pod velikim pritiskom, no cijeli naš tim u KBC-u Sestre milosrdnice posvećen je upravo tome da pacijenti to ne osjete na brzini i kvaliteti zdravstvene skrbi koje dobivaju. Korištenjem uređaja, i dodatne opreme za telemedicinu, koju smo dobili ovom vrijednom donacijom, dodatno ćemo ubrzati komunikaciju i koordinaciju naših liječničkih i administrativnih timova, dijeljenje ključnih informacija, ali i omogućiti kvalitetnije edukacije medicinskog osoblja i ostalih djelatnika KBC Sestre milosrdnice”, rekao je prof. dr. sc. Davor Vagić.

“Bolnički sustavi su u ovoj pandemiji dobili dodatno na važnosti jer smo svi vrlo jasno uvidjeli da je zdravlje populacije ključni preduvjet bilo kakvog gospodarskog i društvenog napretka. S obzirom na potencijal digitalizacije tih sustava, u Huaweiju smo razvili brojna praktična rješenja koja služe za bolju organizaciju sustava i kvalitetniju komunikaciju, a koriste najnaprednije tehnološke mogućnosti. Ponosni smo da smo jedno od njih, koje omogućuje naprednije korištenje mogućnosti telemedicine, omogućili KBC-u Sestre Milosrdnice”, izjavio je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.

Upute pacijentima za testiranje na COVID-19