ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih 21.341.122,55 kuna za opremu i znanstvenu infrastrukturu Kliničkog zavoda za kemiju

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu 28. svibnja 2018. godine svečano je potpisano 17 ugovora sa znanstvenim institucijama o dodjeli bespovratnih sredstava vrijednih milijardu kuna u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ financiranog sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sredstva programa “Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu sektora istraživanja, razvoja i inovacija” najveće su ulaganje u znanstvenu infrastrukturu i opremu u posljednjih deset godina.

Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice dodijeljno je bespovratnih 21.341.122,55 kuna za projekt „Modernizacija i proširenje znanstveno-istraživačke djelatnosti Kliničkog zavoda za kemiju pri KBC Sestre milosrdnice“. Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric te ravnatelj KBC-a Prof. dr. sc. Mario Zovak. Svečanosti je nazočila državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić.

Do listopada 2019. nabaviti će se oprema te prilagoditi i adaptirati prostor Kliničkog zavoda za kemiju što će osigurati preduvjete za proširenje znanstveno-istraživačke djelatnosti na poljima molekularne dijagnostike, laboratorijske imunologije, hemoreologije te analitičke toksikologije u poveznici s farmakogenetikom. Moderna znanstvena infrastruktura pridonijeti će postizanju znanstvene izvrsnosti i društvenih vrijednosti na znanstvenom području biomedicine i zdravstva.