ZATVORIX

X

Upišite pojam u tražilicu

Vrati me natrag

Postavljena izložba u Klinici za urologiju

Klinika za urologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice započela je s idejom promicanja umjetnosti u svojim prostorima.

Uspostavljena je suradnja s Centrom za medicinu i umjetnost Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim muzejom medicine i farmacije  te drugim slobodnim umjetnicima.

Izložbe će biti postavljene s ciljem oplemenjivanja prostora kako bi  boravak bolesnika u Klinici za urologiju  učinili što ljepšim i ugodnijim te  umjetnost   dostupnu svima koji u njenoj ljepoti znaju uživati.

Nije zanemariv niti pozitivan utjecaj likovne umjetnosti na zdravlje bolesnika, djelatnika, ali i svih ostalih koji će posjetiti Kliniku za urologiju za vrijeme trajanja izložbi.

 

„Izložba likovnih rješenja za reklame lijekova tvornice Kaštel predstavlja same početke grafičkog dizajna u Hrvatskoj. Konceptualno, grafička ostvarenja Pavla Gavranića izvrsno komuniciraju sa sadašnjim vremenom, kada su bolničke čekaonice ispunjene sličnim reklamnim materijalima. U odnosu na suvremeno oglašavanje, osim same reklame, fokus ovih plakata bila je likovnost, te promišljanje poruke kroz crtež, tipografiju i boju.“

veljača/ožujak 2018.

                                                                                       Dr. Matej Knežević